Descopera Nepalul, descopera buddhismul: 16 iunie – 29 iunie 2018

Kathmandu, capitala nepaleza. Drumetie in Annapurna. Lumbini, locul unde s-a nascut Buddha. 5 zile intr-o manastire buddhista.

Te invit sa descoperi alaturi de mine tara de la poalele Himalayei si buddhismul. Te invit, de fapt, sa te (re)descoperi. Calatoria de 14 zile pe care ti-o propun la jumatatea lui iunie te va purta din Kathmandu, capitala nepaleza, pana la Tabara de Baza Australiana (2.000 m), de unde vei putea arunca o privire asupra varfurilor semete ale Muntilor Himalaya, si de acolo in Terai, sudul Nepalului, unde s-a nascut Siddhartha Gautama, cel care avea sa devina Buddha, incheind cu 5 zile de invataturi si meditatie intr-o manastire buddhist-tibetana.

kopan

Descopera buddhismul. Curs de 5 zile intr-o manastire buddhista.

Daca vrei sa afli ce sunt emotiile negative distructive, de unde vin acestea si cum sa le gestionezi, acum ai o ocazie minunata: timp de 5 zile, venerabila Joan Nicell (calugarita in traditia Mahayana de peste 30 de ani) te va introduce in Lam Rim, calea treptata spre iluminare in viziunea buddhismului tibetan.

Invatura nu este doar teoretica, ci se bazeaza pe o practica meditativa sustinuta, menita sa aprofundeze si sa integreze prin experienta directa notiunile predate.

Cursul e rezidential, cu cazare si mese incluse, si se va desfasura in manastirea buddhista situata pe dealul Kopan din Kathmandu, unde vietuiesc peste 300 de calugari nepalezi, tibetani si vestici, care si-au dedicat viata studierii si practicarii invataturilor lui Buddha.

Ziua 1: 16 iunie 2018

Sosirea la Kathmandu (1.400 m). Te preiau de la aeroport si te duc la hotelul din Thamel, cartierul turistic din inima capitalei nepaleze. Dupa ce te primenesti un pic, te provoc la o plimbarica pe stradutele intortocheate, care se incheie cu Cina de Bun Venit.

Ziua 2: 17 iunie 2018

Dupa micul dejun, vizitam Templul Maimutelor, unde hinduismul si buddhismul vajrayana se intrepatrund. Mergem apoi la Boudhanath, un important centru spiritual al buddhismului tibetan, reprezentat de cea mai mare stupa din Nepal. Aici luam pranzul [extra cost] si vizitam un atelier de pictura thangka. Ne intoarcem in Thamel. Cina [extra cost]. Odihna.

Ziua 3: 18 iunie 2018

Dupa micul dejun, pornim spre Pokhara (900 m), statiunea de la poalele Annapurnei. Vom ajunge acolo pe dupa amiaza. Ne cazam la hotel, program de voie, odihna. [Pranz, cina extracost].

Ziua 4: 19 iunie 2018

Dupa micul dejun, mergem cu masina pana la Sarankot (1.600 m), locul de unde putem vedea in toata splendoarea lantul himalayan Annapurna, sperand ca vremea o va permite. De acolo pornim spre Tabara de Baza Australiana (2.000 m), unde ajungem dupa aproximativ 5 ore de mers prin jungla si asezari montane pitoresti. La Tabara de Baza Australiana innoptam.

Ziua 5: 20 iunie 2018

Dupa micul dejun, vom cobori la Kande, unde ne asteapta microbuzul sa ne duca inapoi la Pokhara. Program de voie, odihna. [Pranz, cina extra cost].

Ziua 6: 21 iunie 2018

Vizitam imprejurimile Pokharei. Pranz, cina [extracost].

Ziua 7: 22 iunie 2018

Dupa micul dejun, pornim spre Lumbini, locul unde s-a nascut Buddha. Ajungem dupa amiaza, vizitam Pagoda Pacii si asistam la ceremonia de seara de la templul coreean. Pranz, cina [extracost].

Ziua 8: 23 iunie 2018

Vizitam Gradina Sacra si mergem apoi pana la Kapilavastu, unde printul Siddhartha – viitorul Buddha – a trait pana la varsta de 29 de ani. Ne intoarcem la Lumbini, odihna.

Ziua 9: 24 iunie 2018

Dupa micul dejun, zburam inapoi la Kathmandu. De la aeroport, mergem direct la manastirea Kopan, unde vom sta urmatoarele 5 zile.

Zilele 10-13: 25-28 iunie 2018

Invataturi si meditatie.

Ziua 14: 29 iunie 2018

Ultima zi la manastire. Cursul se incheie la pranz, dupa care transfer direct la aeroport.

Costul: 950 USD

Include:

  • microbuz pentru toate deplasarile (inclusiv adusul de la / dusul la aeroport);
  • bilet de avion pe ruta interna;
  • cazare la hoteluri decente, cu mic-dejun inclus;
  • cazare cu mese incluse, pe toata durata drumetiei;
  • taxe de intrare acolo unde sunt necesare;
  • cina de bun venit;
  • curs si cazare (la dormitor comun) cu pensiune completa (3 mese pe zi) la manastire.

Nu include:

  • biletul de avion Bucuresti – Kathmandu – Bucuresti (aprox. 650 EUR);
  • taxa de viza nepaleza (25 USD / 15 zile);
  • asigurarea de calatorie (obligatorie);
  • mesele care nu au fost mentionate în sectiunea “Costul include”;
  • regim single / double pentru cazarea la manastire;
  • alte cheltuieli personale.

Grup minim: 4 persoane.

INSCRIE-TE AICI!