Nepal

Nepal

„Desprins din stravechea Gondwana, subcontinentul indian a calatorit spre nord pana s-a ciocnit cu Asia, acum 50 de milioane de ani. In urma colosalului eveniment geologic a luat nastere lantul muntos caruia ii spunem astazi Himalaya. Chiar in inima acestui masiv, se afla o tarisoara care masoara 650 km in lungime si 200 km in latime: Nepal. De la cei mai inalti munti din lume, trecand prin cele mai adanci defilee si pana in jungla primejdioasa din Terai, Nepalul a devenit destinatia preferata a aventurierilor. Exploratori temerari, cataratori neintrecuti si iubitori de rafting din toate colturile lumii cutreiera acest tinut misterios pentru a-i descoperi minunatiile ascunse…”

Asta scrie deasupra mosului, in stanga hartii pe care am descoperit-o in micul bistrou al domnului Mukti din Thamel. Daca vrei sa afli mai multe despre Nepal, poti citi WikipediaLonely Planet sau – in caz ca n-ai facut-o deja – Namaste. Dar poate ca te-ai saturat de atata citit si ti-a venit cheful sa vezi cu ochii tai cum stau lucrurile. Ei bine, de asta suntem noi aici: sa te calauzim intr-o aventura… cum scrie la carte, prin fabuloasa tara a Everestului, a lui Buddha, a lui Yeti si a lui Lama.

Mare grija insa! Pe acolo bantuie o boala cumplita, foarte molipsitoare, nepalita sau nepaleoza. E suficient sa vii o singura data in tara de la poalele Himalayei si, gata, ai luat-o! Poti inghiti dupa aceea toate pastilele din lume, ca de dorul de Nepal nu vei mai scapa niciodata; va trebui sa te intorci acolo, iar si iar…

Nepal from Dmitrii Petrov on Vimeo.