ANA-VENTUREAZA-TE IN NEPAL: 3-14 aprilie 2017

Foto: M. Bezergheanu, V. Baicuianu. Colaj: Ana-Maria Tanasie / Sega

Aventura & fotografie in Nepal, cu Ana-Maria Tanasie si Sega

Ana-Maria Tanasie. Foto: R. Rothbacher

Nu, Ana nu e rusoaica cea frumoasa din Namaste. Un roman de aventuri spirituale in Nepal, ci brasoveanca cea frumoasa care face furori cu aparatul ei de fotografiat.

Te invit impreuna cu Ana intr-o aventura unica, de 11 zile, prin tara de la poalele Himalayei. Va fi o ana-ventura plina de fotografii spectaculoase, pe care le vei realiza sub indrumarea atenta a Anei. Eu voi avea grija de toate celelalte, ca tu sa n-ai alta grija decat sa actionezi declansatorul cand se produce miracolul in fata obiectivului, ceea ce, in Nepal, se intampla foarte des.

Ana-ventura nepaleza te va purta de la cei mai inalti munti de pe Terra la crocodilii lenesi din apele mici ale junglei nepaleze, de pe stradutele intortocheate din Thamel, fascinantul cartier turistic din inima orasului Kathmandu, pana la locul nasterii lui Buddha, de la templele stravechi, ridicate pe dealurile capitalei nepaleze, la tabara refugiatilor tibetani si casutele din chirpici de la marginea junglei, unde vietuieste neamul Tharu. Pregateste-ti asadar aparatul foto si deschide-ti inima. Sa inceapa ana-ventura!

Itinerariul

Ziua 01 / 3 aprilie 2017: Sosire la Kathmandu (1.400 m), cazarea la Pensiunea Imperial. Incursiune in labirinticul Thamel, cartierul turistic din inima orasului Kathmandu. Stradute inguste, dar intens circulate, cu vanzatori ambulanti, ricse, motociclisti, sfinti ratacitori si surprize fotografice la tot pasul. Piata Durbar (Piata Palatului) e punctul final al acestui drum de-a dreptul initiatic. Urmeaza cina de bun venit, cu meniu traditional nepalez.

Ziua 02 / 4 aprilie 2017: Zbor spre Everest in zori [optional, 200 USD]. Dupa micul dejun vizitam Swayambhunath (sau Templul Maimutelor), Boudhanath (unde se inalta cea mai mare stupa buddhista din Nepal) si Pashupatinath (locul de pe malul raului Bagmati, unde rugurile funerare ard neincetat).

Ziua 03 / 5 aprilie 2017: Rafting pe raul himalayan Trisuli cu pranzul inclus. Sosire la Pokhara (884 m). Cazare la hotel.

Ziua 04 / 6 aprilie 2017: Drumetie lejera de la Phedi (unde ne lasa microbuzul) pana la Australian Camp (2.000 m). 5-6 ore de mers cu rucsacul in spate si cu aparatul foto la gat, cu pauza de pranz la Dhampus (1.650 m). Vedere spectaculoasa catre Vf. Machhapuchhre (Coada de Peste) – 6.993 m. Distractie, muzica la chitara (Sega si cine se mai incumeta), voie buna. Cazare la cabana.

Ziua 05 / 7 aprilie 2017: Dupa micul dejun, coborare (2 ore de mers) la Kande (1.770 m), unde ne asteapta microbuzul ca sa ne duca inapoi la Pokhara (884 m). Program de voie pentru restul zilei (sugerez plimbare cu barca, fotografii la micul templul hindus de pe insula din mijlocul lacului Phewa, shopping).

Ziua 06 / 8 aprilie 2017: Pokhara. Zbor cu parapanta [optional, 100 USD]. Cine nu vrea sa zboare deasupra lacului Phewa, urca cu masina pana la Sarangkot (1.600 m), de unde se poate vedea Annapurna in toata splendoarea. Pe la pranz, vizitam tabara refugiatilor tibetani. Spre seara inapoi in Pokhara.

Ziua 07 / 9 aprilie 2017: Sosire la Lumbini (200 m), locul unde s-a nascut Buddha; drum de 8 ore. Cazare la hotel, cu cina inclusa. Vizitam Pagoda Pacii. Si templul japonez, pentru ceremonia de seara.

Gradina Sacra

Gradina Sacra

Ziua 08 / 10 aprilie 2017: Dupa micul dejun (inclus), patrundem in Gradina Sacra, vizitam manastiri buddhiste si ruinele palatului din Kapilavastu, unde a trait printul Siddhartha pana la 29 de ani, inainte de Marea Renuntare. Ceremonia de seara la Templul Coreean.

Ziua 09 / 11 aprilie 2017: Pornim spre jungla dupa micul dejun (inclus). Sosim la Chitwan (150 m) dupa 5 ore de mers cu microbuzul. Ne cazam la hotel. Urmeaza o scurta plimbare prin jungla pana la apus si seara dans la Caminul Cultural cu Flacaii din Sauraha.

Ziua 10 / 12 aprilie 2017: Plutim cu canoea pe raul Rapti, printre crocodili, ne ana-venturam in inima junglei si vizitam gospodariile populatiei Tharu.

Ziua 11 / 13 aprilie 2017: Sesiune foto cu pasarile care se trezesc in zori. Dupa micul dejun, intoarcere la Kathmandu (1.400 m) cu microbuzul. Drumul dureaza 6 ore. Ne cazam la Pensiunea Imperial. Facem shopping. Ne luam ramas-bun la Cina de bun ramas :)

Ziua 12 / 14 aprilie 2017: Plecarea spre casa.

Vremea in Nepal

In perioada ana-aventurii nepaleze, vremea e foarte placuta, cu minime de 10°C (noaptea, la 2000 m) si maxime de 35°C ziua, la Lumbini. Temperatura medie a zilei ar fi de 25°C, deci numai bine. Precipitatiile sunt posibile, de regula putine spre deloc.

Costul

750 USD / anaventurier (grup 10+)

800 USD / anaventurier (grup de 8-9)

850 USD / anaventurier (grup de 6-7)

Costul e calculat pentru cazare în camere cu doua sau cu trei paturi. Pentru optiunea single, e necesar un supliment in valoare de 100 USD.

Bonus

100 USD daca vii cu perechea.

Costul include

  • microbuz pentru toate deplasarile (inclusiv adusul de la / dusul la aeroport);
  • 3 ore de rafting, cu pranzul inclus;
  • cazare peste tot la pensiuni sau hoteluri decente;
  • mic dejun inclus la Pokhara;
  • o cina si doua mici dejunuri la Lumbini;
  • pensiune completa la Chitwan;
  • permis pentru Parcul National Chitwan, taxe de intrare acolo unde sunt necesare (Piata Durbar, Boudhanath, Templul Maimutelor, Pashupatinath, Gradina Sacra din Lumbini etc.)
  • activitatile din jungla;
  • cina de bun venit si de bun ramas.

Costul nu include

  • biletul de avion Bucuresti – Kathmandu – Bucuresti
  • taxa de viza (25 USD) – se plateste dupa aterizare, in aeroportul din Kathmandu;
  • asigurarea de calatorie (obligatorie);
  • vaccinurile (daca ajungi la concluzia ca e musai sa te intepi, fa-o din timp, cu cel putin zece zile inainte sa vii în Nepal);
  • zborul de agrement spre Everest – 200 USD;
  • zborul cu parapanta – 100 USD;
  • mesele in afara de cele mentionate în sectiunea “Costul include”;
  • echipamentul personal;
  • alte cheltuieli personale;
  • tips :)

Ana-ventureaza-te!