Namaste, my brother!

Echipa

Sunt in avionul companiei Turkish Airlines, care a decolat acum cateva ore de pe Aeroportul International Tribhuvan din Kathmandu, si zbor spre Istanbul, unde am legatura spre Bucuresti. Astfel se incheie o aventura de neuitat, in Nepal. Am trait colorat in Thamel, am dormit si am mancat in teahouse-uri, am urcat pana la Poon Hill (3.210 metri) unde am asteptat rasaritul, momentul magic cand soarele aprinde varfurile Annapurna I, II, Machapuchre (Fish Tail) si Dhaulagiri, toate peste 7.000 de metri,

Welcome to Nepal! Spre Everest In avion spre Everest Start spre Poon Hill Urcam voiosi Trepte spre Poon Hill Sega & Lama la Poon Hill Cuceritorii Poon Hill-ului

am coborat apoi spre sud, pana la locul unde se spune ca s-a nascut Buddha si unde l-am intalnit pe Monstrul din Lumbini, m-am dat pe raul Rapti cu canoea, printre crocodili, am facut safari cu jeepul in jungla de la Chitwan, “vanand” elefanti salbatici, rinoceri, pauni si caprioare… Dintre toate, insa, muntii m-au atras cel mai mult. Muntii si oamenii de acolo. De aceea, mi-am propus sa ma intorc in fiecare an, pentru cate un traseu de trekking in Himalaya. I-am si promis lui Lama, ghidul cel “nebun”, ca in aprilie 2015 o sa urcam impreuna pana la E.B.C – Everest Base Camp, 5.380 m altitudine. Visez cu ochii deschisi la aventura de anul viitor, cand voi ajunge la Kala Patthar, 5.643 m, langa Tabara de Baza, pentru o intalnire de gradul trei cu Everest, Nuptse, Lothse, Ama Dablam, Pumori si alte cateva varfuri faimoase ale lumii.

Mihai & Sega la Templul Maimutelor Vechiul Thamel Suveniruri la Patan Boudhanath Dal bhat Bhaktapur

La sfarsitul acestor 2 saptamani, pot spune ca am trait o experienta extraordinara, intr-o tara aparte, si sunt convins ca fara profesionalismul lui Lama, aportul carausilor Duridhan, Robin si Rajeesh, iscusinta soferului Gokarna, cel care ne-a condus in deplina siguranta pe dificilele sosele nepaleze, nu ne-ar fi mers toate ca pe roate. Dhanyabad, dragii mei prieteni, va multumesc din suflet.

Chitwan Pe raul Rapti Canoe in ceata Jeep Safari Jungle Walk Khukuri Team

Pe Sega, autorul programului, l-am lasat intentionat la final. Am pornit cu toata increderea in aceasta calatorie fascinanta prin locurile descrise de el in Namaste. Un roman de aventuri spirituale in Nepal, desi – trebuie sa marturisesc – inca nu i-am citit cartea. Poate si pentru ca il stiu de o viata, ca pe o carte deschisa. Doar e frate-meu. Sunt mandru si bucuros ca am facut parte din primul lui grup de aventurieri in tara de la poalele Himalayei. Namaste, Sega… my brother!

MIHAI S.

(Fotografiile sunt din arhiva personala a lui Mihai)

Mihai a facut parte din primul grup de aventurieri in Nepal, alaturi de Lama si Sega, in ianuarie 2014. Daca vrei si tu sa faci parte dintr-un astfel de grup, aventureaza-te cu noi.