Namaste

Namaste

E cuvantul pe care il auzi si il rostesti cel mai des prin partile astea… Vechi de cand sanscrita, Vedele, lumea si pamantul, Namaste e un salut indian folosit si in Nepal, compus din nama si te – “ma inchin tie” in traducere. Nama inseamna “ceea ce nu imi apartine” si reprezinta renuntarea la propriul eu in fata celuilalt.

“Ma inchin divinitatii din tine” sau “Ma inchin lui Buddha (adica Celui Treaz) din tine”, “Lumina din mine recunoaste lumina din tine” sau “Divinitatea din mine saluta divinitatea din tine” sunt tot atatea interpretari ale salutului Namaste.

Cand zici Namaste, te inclini usor, cu palmele impreunate in dreptul inimii.Cartile

Namaste e si titlul unei trilogii, din care deocamdata au aparut doua volume. Succesul de care s-au bucurat Namaste. Un roman de aventuri spirituale in India (bestseller Humanitas 2012) si Namaste. Un roman de aventuri spirituale in Nepal (bestseller Humanitas 2013) m-a inspirat sa-ti propun o aventura… cum scrie la carte.

Incepute in primavara anului 2014, aventurile nepaleze pe urmele cartii au continuat si in primavara anului urmator.

2015, anul cutremurului

Evenimentul din 25 aprilie 2015 ne-a surprins undeva pe traseu, la poalele Muntilor Annapurna, de pe care tocmai coboraseram. Nimeni din grupul nostru nu a avut de suferit, insa, din nefericire, familia lui Lama si carausii nostri au cunoscut din plin efectele devastatoare ale cutremurului. Casele lor s-au prabusit sau au ajuns de nelocuit, agoniseala de o viata a fost facuta una cu pamantul, acesti oameni trezindu-se dintr-odata – ca milioane de alti nepalezi – pe drumuri.

La numai o zi de la dezastru, am initiat o campanie de strangere de fonduri pentru Lama si ai sai, campanie intitulata “Give Love, Give Happy” dupa vorba pe care el o repeta intruna, neobosit. Peste 100 de oameni inimosi au sarit imediat in ajutor si in mai putin de 10 zile am reusit sa punem la dispozitia sinistratilor nu mai putin de 10.000 USD, bani din care au fost cumparate alimente, lucruri de stricta necesitate (paturi, prelate, medicamente) si au fost construite adaposturi solide pentru a trece cu bine perioada grea a musonului.

ed-specialaAutorul multumeste Editurii Humanitas care a binevoit sa continue aceasta campanie prin publicarea editiei speciale a cartii Namaste. Un roman de aventuri spirituale in Nepal, beneficiile obtinute din vanzare fiind donate lui Lama si alor sai, pentru a-i ajuta sa-si refaca vietile distruse de cutremurul din 25 aprilie 2015.

2016, aventurile în Nepal continua

Urgia a trecut, oamenii au inceput sa reconstruiasca si ranile se vor inchide mai repede daca cei care iubesc sau simpatizeaza Nepalul se incumeta sa viziteze aceasta tara, ajutand astfel economia sa prinda din nou putere. Vizitezi Nepalul, ajuti Nepalul. Si Nepalul te ajuta pe tine. Te ajuta sa te descoperi, sa-ti depasesti fricile, sa traiesti una dintre acele experiente care iti pot schimba viata. Iata de ce Aventurile in Nepal continua. Asa cum scrie la carte.