Nepal

Nepal

„Desprins din stravechea Gondwana, subcontinentul indian a calatorit spre nord pana s-a ciocnit cu Asia, acum 50 de milioane de ani. In urma colosalului eveniment geologic a luat nastere lantul muntos caruia ii spunem astazi Himalaya. Chiar in inima acestui masiv, se afla o tarisoara care masoara 650 km in lungime si doar 200 km in latime: Nepal. De la cei mai inalti munti din lume, trecand prin cele mai adanci defilee si pana in jungla primejdioasa din Terai, Nepalul a devenit destinatia preferata a aventurierilor. Exploratori temerari, cataratori neintrecuti si iubitori de rafting din toate colturile lumii cutreiera acest tinut misterios pentru a-i descoperi minunatiile ascunse…”

Cam asta scrie deasupra mosului, in stanga hartii pe care am descoperit-o in micul bistrou al domnului Mukti din Thamel. Daca vrei sa afli mai multe despre Nepal, poti citi WikipediaLonely Planet sau – in caz ca n-ai facut-o deja – Namaste. Dar poate ca te-ai saturat de atata citit si ti-a venit cheful sa vezi cu ochii tai cum stau lucrurile. Ei bine, de asta suntem noi aici: sa te calauzim intr-o aventura… cum scrie la carte, prin fabuloasa tara a Everestului, a lui Buddha, a lui Yeti si a lui Lama.

Mare grija insa! Pe acolo bantuie o boala cumplita, foarte molipsitoare, nepalita sau nepaleoza. E suficient sa vii o data in tara de la poalele Himalayei si gata, ai luat-o! Poti sa inghiti dupa aia toate pastilele din lume, ca de dorul de Nepal nu mai scapi niciodata; trebuie sa te intorci acolo, iar si iar…

Nepal from Dmitrii Petrov on Vimeo.

 

Toate locurile pe care le vom strabate sunt sigure, chiar daca unele dintre ele au fost partial vatamate de cutremurul din 25 aprilie 2015.